Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελικού

Εδώ αναλύουμε τακτικές που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα οι ομάδες...
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Απαγορεύονται ρητά από κάθε μέλος:

1. Γραφή Greeklish και κεφαλαίων χαρακτήρων
2. Χρήση ξένης γλώσσας
3. Διαφημίσεις άλλων site χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση
4. Υβριστικό, θρησκευτικό και πολιτικό περιεχόμενο
5. Ανάρτηση μη εξουσιοδοτημένου υλικού στις λήψεις

Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελικού

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:38 pm

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : Γερμανία - Γαλλία 1-0 (ανάλυση τακτικής των 2 ομάδων)

Στο τέλος μίας πολυαναμενόμενης σύγκρουσης, η Γερμανία έφτασε για 4ο συνεχόμενο Μουντιάλ στους Ημιτελικούς, χάρη σε ένα γκολ του Χούμελς στο 13ο λεπτό.
Ο αγώνας διεξήχθη στο Μαρακανά, ενώπιον 75.000 θεατών.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:

ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:


Εικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

O Λεβ έκανε μία-δύο αλλαγές, που πολλοί περίμεναν ότι θα τις κάνει. Τοποθέτησε τον Λαμ δεξιό πλάγιο, και έτσι στη μεσαία γραμμή είχε πάλι μαζί Σβαϊνστάιγκερ-Κεντίρα, που μαζί με τον Κρόος ενάλλασαν 2 διατάξεις ----> 4-3-3 και 4-2-3-1.
Ο Κλόζε πάντα στην κορυφή της επίθεσης.
Αίσθηση έκανε ότι άφησε έξω τον Μερτεσάκερ και άφησε μόνο τον Μπόατενγκ. Στη θέση του Μερτεσάκερ, έβαλε τον Χούμελς.

Από τη μεριά της Γαλλίας, είχαμε μόνο μία αλλαγή συγκριτικά με τον αγώνα με την Νιγηρία στη φάση των "16". Αντί του Ζιρού, ξεκίνησε ο Γκριζμάν.
Και η Γαλλία ενάλλασε 2 διατάξεις ----> 4-1-4-1 και 4-1-2-3.

Γαλλία : σε παθητικό ρόλο μέχρι το γκολ του 13' .

Στην κίνηση χωρίς τη μπάλα η Γαλλία έδειξε μια σταθερή οργάνωση της μεσαίας γραμμής της. Σχημάτισαν ένα σφιχτό μπλοκ πίσω από τον Μπενζεμά και προσπαθούσαν να οδηγήσουν τις αρχικές πάσες των Γερμανών προς τις πτέρυγες.
Αλλά υπήρχε μία έλλειψη "συμπαγότητας" πίσω από τους Πογκμπά και Ματουϊντί.
Ευτυχώς για τους Γάλλους, ο Εζίλ δεν διανύει περίοδο φόρμας και έτσι τον εξαφάνισε η "κρυφή κάλυψη". 'Ετσι ο Κεντίρα παρασυρόταν μερικές φορές μπροστά για να βοηθήσει στη διάσπαση της διάταξης των Γάλλων.

Στα πρώτα λεπτά οι Γάλλοι είχαν λιγότερη κατοχή μπάλας, προσπαθώντας μόνο να επωφεληθούν από τα λάθη στην συνεχή κυκλοφορία της μπάλας από τους Γερμανούς, και μόλις κλέψουν τη μπάλα να βγαίνουν στην κόντρα.
'Ηρθε όμως το γρήγορο γκολ στο 13' από στημένη φάση, και αυτό τους αποσυντόνησε για λίγο.

Γερμανία : στην άμυνα μετά το γκολ του 13' .

Μετά το γκολ οι Γάλλοι άρχισαν να βρίσκουν ένα ρυθμό στο passing game τους. Ο Καμπάιγ γύριζε πίσω, για να παίζει τις πρώτες πάσες. Ο Ντεμπισί προωθούνταν μπροστά, ενώ ο Βαλμπουενά έψαχνε για τους σωστούς χώρους (στη δεξιά πτέρυγα) για να υποδεχτεί τη μπάλα. Δυστυχώς όμως για Ντεμπισί - Βαλμπουενά, βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα ο Χέβεντες, με αποτέλεσμα να τους δυσκολέψει αφάνταστα, μέχρι σημείου να μεταφερθεί στην αριστερά πτέρυγα ο Βαλμπουενά στο Β' ημίχρονο.

Οι Γερμανοί κράτησαν ψηλά την αμυντική τους γραμμή, για να κόβουν έξω από την περιοχή τους. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριστερή τους πτέρυγα, στέλνοντας πολλές μπαλιές στον Γκριζμάν, αλλά αυτός δεν ήταν τυχερός στο ματς.

Στη μάχη του κέντρου του γηπέδου οι Σβαϊνστάιγκερ-Κεντίρα, αντιμετώπισαν με επιτυχία και περιόρισαν τη δραστηριότητα των Πογκμπά - Ματουϊντί. Και οι δυό τους ήταν εργατικοί στο man marking τους, ενώ ο Κρόος πρόσφερε την ισορροπία στο κέντρο. Η μεσαία γραμμή λειτούργησε πιό αποτελεσματικά στην αμυντική λειτουργία της με το δίδυμο Σβαϊνστάιγκερ-Κεντίρα, απ'ότι σε προηγούμενα ματς με το δίδυμο Λαμ - Κεντίρα ή Λαμ - Σβαϊνστάιγκερ.
Οι Πογκμπά - Ματουϊντί είχαν τις καλύτερες ενέργειές τους, μόνο όταν προσπαθούσαν να διασπάσουν γρήγορα. Ο Μπενζεμά επίσης, συχνά έπαιρνε πιό πλάγιες θέσεις για να δημιουργήσει χώρο για τους προωθούμενους μέσους.
Η παράλληλη τοποθέτηση των 2 σέντερ μπακ Μπόατενγκ - Χούμελς, μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα από απλές πάσες ανάμεσά τους ή στην πλάτη τους.

Αναπροσαρμογές στο Β' ημίχρονο :

Η Γερμανία δημιούργησε μηδενικές ευκαιρίες από το ανοικτό παιχνίδι στο Α' ημίχρονο. Ο Κλόζε παρουσίασε μία σταθερή απόδοση. Βρήκε λίγο χώρο μεταξύ του Καμπάιγ και των 2 σέντερ μπακ και έπαιξε μερικές πάσες μέσα στα κανάλια, ενώ ο Μίλερ έκανε κάποια διαγώνια τρεξίματα. Η κίνηση του Κλόζε ήταν μεγάλη στο Α' ημίχρονο, αλλά ο 36χρονος είχε εξαντληθεί μετά από 60 λεπτά.

Η Γερμανία επιβράδυνε το παιχνίδι έξυπνα στα πρώτα λεπτά του Β' ημιχρόνου. Η Γαλλία προσπάθησε να επιταχύνει το παιχνίδι πολύ αργότερα (στο τελευταίο 15λεπτο). Ο Ντεσάν έβαλε τον Ρεμί στη θέση του Καμπάιγ και τον Ζιρού στη θέση του Βαλμπουενά, και άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-4 με 2 σέντερ φορ, αλλά δημιουργήθηκε μεγάλη απόσταση μεταξύ των Πογκμπά - Ματουϊντί και των 2 σέντερ φορ. 'Ετσι ήταν δύσκολο να περάσουν μπαλιές στην πλάτη της Γερμανικής άμυνας, της οποίας το έργο έγινε ευκολότερο.

Ο Ντεσάν δεν έδειξε τακτική ιδιοφυϊα, όταν έβαλε επιπλέον επιτιθέμενους. Οι παρουσία περισσότερων παικτών στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, περιέπλεξε τα πράγματα. Η Γαλλία έπρεπε να αυξήσει την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή παρέχοντας(δλδ δημιουργώντας έμμεσα) βάθος, αντί να υπερφορτώσει τους κεντρικούς χώρους της αντίπαλης περιοχής τόσο πολύ.
Στο Α' ημίχρονο η Γαλλία είχε απειλήσει κυρίως όταν πήγαινε η μπάλα στην πλάτη της άμυνας. Πράγμα το οποίο χάθηκε με την υπερφόρτωση.
Επίσης πολλοί θα του καταλογίσουν και το ότι επιτάχυνε το ρυθμό της ομάδας πολύ αργά, δλδ στα τελευταία 15 λεπτά.

elias έγραψε:όταν παίζεις με περίπου ισοδύναμο αντίπαλο αν δεχτείς γκολ οι αλλαγές τακτικής πρέπει να είναι άμεσες (εκτός αν πιστεύεις ότι όλα είναι τέλεια και μπήκε τυχαία)- η αλλαγή στο tempo έπρεπε να είναι άμεση και όχι στο τέλος (συμπέρασμα από τα γραφόμενα εδώ και στα άλλα τόπικ)


charane έγραψε:Το μόνο "ελαφρυντικό" είναι ότι η σχετική υγρασία ήταν 88 ο/ο.
Οπότε δεν μπορούσε σίγουρα να επιταχύνει από το 15'.

'Ομως έπρεπε αν όχι από την έναρξη του Β' ημιχρόνου, τουλάχιστον να επιταχύνει από το 60'.
Άλλο να έχεις μπροστά σου μισή ώρα για να ισοφαρίσεις, και άλλο ένα τέταρτο.

Σ'αυτό που είπες «εκτός αν βλέπεις ότι όλα είναι τέλεια», δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, γιατί όπως γράφω ήδη από το Α' ημίχρονο «Οι Πογκμπά - Ματουϊντί είχαν τις καλύτερες ενέργειές τους, μόνο όταν προσπαθούσαν να διασπάσουν γρήγορα».
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb

Re: Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελ

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:39 pm

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : Βραζιλία-Κολομβία 2-1 (ανάλυση τακτικής των 2 ομάδων)

Η οικοδέσποινα Βραζιλία κατέβηκε για μια μεγάλη προημιτελική σύγκρουση απέναντι στην φορμαρισμένη ομάδα της Κολομβίας. Το ματς αυτό διαφημίζονταν σαν μία σύγκρουση 2 ομάδων που θα προσφέρουν θέαμα, έχοντας παρόμοιους παίκτες. Νεϊμάρ-'Οσκαρ από τη μία Ροντρίγκες-Κουαντράδο από την άλλη. Αντί αυτού όμως είδαμε "τη σκοτεινή πλευρά" των 2 ομάδων, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά φάουλ, και τελικά έναν σοβαρό τραυματισμό του αστεριού του Μουντιάλ, Νεϊμάρ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:

ΗIGHLIGHTS ΑΓΩΝΑ -----> εδώ link


Εικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

Σε αυτό το παιχνίδι, η Βραζιλιάνικη άμυνα πήρε τη σκυτάλη, και οδήγησε την ομάδα στη νίκη. Η αμυντική 4άδα ήταν σταθερή και συμπαγής, και μαζί με τους Παουλίνιο και Φερναντίνιο(ο οποίος συχνά γύριζε πίσω για υποστήριξη της άμυνας), έμοιαζε ανίκητη.
Η άμυνα της Βραζιλίας "καθάρισε" 32 φάσεις, σε αντίθεση με την άμυνα της Κολομβίας που "καθάρισε" 12 μόνο φάσεις. Κορυφαίος ο Τιάγκο Σίλβα που "καθάρισε" 14 φάσεις και ήταν βράχος στην άμυνα.

Η τοποθέτηση του Μαϊκόν αντί του Ντάνι 'Αλβες, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και αμφισβήτηση, αλλά σίγουρα αποδείχθηκε ορθή τουλάχιστον στον ανασταλτικό τομέα, όντας πολύ καλός αμυντικά και σχεδόν εκμηδενίζοντας την απειλή του Ιμπάρμπο.
Από την "άλλη όχθη" ο Μαρσέλο προωθούνταν συχνά μπροστά και στριφογύριζε στην αριστερή πτέρυγα, ψάχνοντας να κάνει σέντρες από καλές θέσεις. Αυτός όμως είχε μερικά προβλήματα από τον προσωπικό του αντίπαλο Κουαντράδο.

Επίσης και τα 2 γκολ της Βραζιλίας σημειώθηκαν από στημένα, από τα 2 σέντερ μπακ της.

Γενικά η Βραζιλία αμύνθηκε πολύ καλύτερα από την Κολομβία. 'Εκανε ένα εντυπωσιακό αριθμό 16 μπλοκ, έναντι 8 μπλοκ της Κολομβίας.
Η Βραζιλία κέρδισε το ματς χάρη στην ψυχραιμία και την σταθερότητά της, κάτι που έλειπε από την Κολομβία.
Συνολικά η άμυνα της Βραζιλίας ήταν άψογη στα αμυντικά της καθήκοντα, αλλά και στον επιθετικό τομέα βοήθησε τα μέγιστα.

Η σωστή αντιμετώπιση του Χάμες Ροντρίγκες.

Σαν ζευγάρι αμυντικών μέσων σ'αυτό το ματς, είχαμε τους Παουλίνιο-Φερναντίνιο. Φυσικά οι προσδοκίες από αυτό το ζευγάρι, ήταν να προσφέρουν κάλυψη και υποστήριξη στην αμυντική 4άδα και στον ανασταλτικό τομέα της ομάδας. Ο Παουλίνιο είχε και καθήκοντα υποστήριξης στον επιθετικό τομέα της ομάδας, ενώ ο Φερναντίνιο έμενε πάντα πίσω.

Ο Φερναντίνιο λοιπόν έκανε ανασταλτικά θαυμάσια δουλειά και ήταν απροσπέλαστος από τους Κολομβιανούς μεσοεπιθετικούς. Οι Βραζιλιάνοι ήξεραν ότι αυτός έπρεπε να σταματήσει τον Ροντρίγκες. Και αυτός ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά στο ρόλο αυτό. 'Εκοβε, έσπρωχνε, έκανε φάουλ, και γενικά έκανε όλη τη "βρώμικη δουλειά" καταφέρνοντας να περιορίσει τη δράση του Ροντρίγκες στο ελάχιστο δυνατόν. Ο Ροντρίγκες κατάφερε να δημιουργήσει ΜΟΛΙΣ 3 ευκαιρίες για την ομάδα του, και σ'αυτό συνετέλεσε η πολύ καλή δουλειά του Φερναντίνιο κατά πρώτο λόγο, αλλά και του Παουλίνιο κατά δεύτερο λόγο.

Είσης ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να περάσει τις πάσες του τόσο ελεύθερα όσο θα ήθελε(δλδ χωρίς πίεση), με αποτέλεσμα οι πάσες ακριβείας του να περιοριστούν μόλις στο 64 ο/ο.
Και το εκπληκτικό ήταν ότι σε αντίθεση, το δίδυμο Φερναντίνιο - Παουλίνιο πέρασε ένα εντυπωσιακό 88 ο/ο πασών ακριβείας και επισκίασε τελείως την Κολομβιανή μεσαία γραμμή.
Ο Φερνταντίνιο έπαιξε το ρόλο "του τσεκουριού" τέλεια και έκανε σίγουρο το ότι η Κολομβία δεν θα ήταν μία απειλή από την αρχή των επιθετικών ενεργειών της.

Οι επιθέσεις της Κολομβίας περιστράφηκαν γύρω από το φανταστικό δίδυμο Κουαντράδο - Ροντρίγκες, οπότε ο Σκολάρι φρόντισε να σπάσει αυτό το δίδυμο, με το δικό του ανασταλτικό δίδυμο Φερναντίνιο - Παουλίνιο, και αυτοί το έκαναν με απόλυτη τελειότητα.

Με τον Κουαντράδο να παρεμποδίζεται με επιτυχία να παίρνει ή να μοιράζει πάσες και να μπλοκάρεται έτσι το παιχνίδι του με απόλυτη επιτυχία, το βάρος έπεσε στον Ροντρίγκες που έγινε το επίκεντρο των επιθετικών "εκφράσεων" των Κολομβιανών. Αυτός όμως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί καλά, γιατί έπρεπε να ήταν σε εξαιρετική μέρα για να κάνει την υπέρβαση και να φέρει τα πάνω-κάτω. Αλλά αυτός δεν μπόρεσε να πιάσει την εκπληκτική απόδοση που απαιτούνταν, υπ'αυτές τις συνθήκες(δλδ με τον άλλο πόλο Κουαντράδο, ουσιαστικά εξουδετερωμένο).

Αυτό οδήγησε τα πλάγια μπακ της Κολομβίας να προωθούνται για να βοηθήσουν μπροστά και έτσι να αφήνουν ευάλωτα κενά πίσω τους. Ενώ εμείς περιμέναμε αυτό να γίνεται από τα πλάγια μπακ της Βραζιλίας, και να το εκμεταλλευτεί ο Κουαντράδο. Τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Τα στημένα(κόρνερ,φάουλ) αποδείχθηκε ότι κάνουν τη διαφορά

Τα 2 γκολ της Βραζιλίας (και το πέναλτυ της Κολομβίας) μπήκαν όλα από στημένες φάσεις.
Γενικά το παιχνίδι δεν είχε βέβαια την ποιότητα που περιμέναμε, από 2 ομάδες αυτού του αναστήματος. Η Βραζιλία κατάφερε να δημιουργήσει μόλις 7 ευκαιρίες σε σύγκριση με τις 8 της Κολομβίας, κάτι που δείχνει ότι οι 2 αυτές ομάδες, απλά δεν μπόρεσαν να παίξουν το είδος της ποιότητας παιχνιδιού που θα περιμέναμε από αυτές.

Η Κολομβία ήταν μπλοκαρισμένη στο passing της, και η Βραζιλία απλά δεν έχει σκόρερ striker με τον Φρεντ να συνεχίζει να απογοητεύει. Και ο Φρέντ(και ο Τζο) είχαν πολύ μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα. Από την άλλη μεριά η Κολομβία κέρδισε τα δικά της στημένα, μόνο όταν μπήκε αλλαγή ο Μπάκα και έκανε την διαφορά που χρειαζόταν.
Οι Κολομβιανοί σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένοι καλά για στημένα, και η Βραζιλία το εκμεταλλεύτηκε θαυμάσια. Εάν δεν "πάρεις" ευκαιρίες (και με τα στημένα), τότε δεν κερδίζεις, και αυτό είναι κάτι που η Κολομβία έμελλε να μάθει με σκληρό τρόπο.

Τα χαρακτηριστικά του ματς :

Στο παιχνίδι αυτό έγινε ρεκόρ από 53 φάουλ. Η Βραζιλία είχε την "πρωτοπορεία" με 30 φάουλ έναντι των αντιπάλων της. Μάλιστα μέχρι και ο τερματοφύλακας Σέζαρ πήρε κίτρινη( αντί ίσως κόκκινης) στη φάση του πέναλτυ.
Το πλάνο ήταν απλό για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι έπρεπε με κάθε τρόπο να κόψουν τη μπάλα, ανεξαρτήτως του πώς θα το έκαναν αυτό και με τί κόστος (από κάρτες).

Μετά από 52 λεπτά αγώνα η Βραζιλία έκανε 18 φάουλ, χωρίς να δεχτεί ούτε μία κάρτα από τον διαιτητή που της χαρίστηκε προκλητικά θα έλεγα.
Οι Κολομβιανοί παρασύρθηκαν στο Β' ημίχρονο και αυτοί στο "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", πράγμα που στοίχισε στη Βραζιλία τον σοβαρό τραυματισμό του Νεϊμάρ.
Από "τον πόλεμο των φάουλ" τελικά όμως πέρασε η Βραζιλία, έστω και με το βαρύ τίμημα του να χάσει Tιάγκο Σίλβα αρχικά(για το επόμενο ματς) και Νεϊμάρ(για το υπόλοιπο Μουντιάλ).

Ποιός ξεχώρισε περισσότερο :

Στο ματς αυτό ξεχώρισε ο Τιάγκο Σίλβα, που κέρδισε πολλές εναέριες μονομαχίες, έκανε ένα εντυπωσιακό ποσοστό από πετυχημένες πάσες, αρκετές αναχαιτίσεις και μπλοκαρίσματα, και "καθάρισε" πολλές φάσεις. 'Ενας βράχος στην καρδιά της Βραζιλιάνικης άμυνας. Το κερασάκι στην τούρτα της απόδοσής του, ήταν και το γκολ που πέτυχε.
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb

Re: Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελ

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:40 pm

ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : Αργεντινή-Βέλγιο 1-0 (ανάλυση τακτικής των 2 ομάδων)

H 2 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή και μία εκ των φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του "νεανικού" Βελγίου, για να φτάσει στα ημιτελικά. Και εκτός από την αντίσταση της δυνατής ομάδας του Βελγίου, είχε εναντίον της και την κερκίδα όπου υπήρχαν πολλοί Βραζιλιάνοι, οι οποίοι φυσικά με τίποτα δεν θα ήθελαν να προχωρήσει η μισητή Αργεντινή.
Και οι 2 ομάδες έφτασαν στα Προημιτελικά, έχοντας νικήσει όλους τους προηγούμενους αντιπάλους τους, και αυτό έδινε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:

ΗIGHLIGHTS ΑΓΩΝΑ -----> εδώ link


Εικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

Η λάθος τακτική προσέγγιση του Βελγίου.

Ήταν φανερό από τα προηγούμενα παιχνίδια, ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της Αργεντινής θα ήταν να καθίσει βαθιά πίσω και να κοιτάξει να τους χτυπήσει στην κόντρα, καθώς φαινόταν ότι οι Αργεντίνοι στερούνταν ιδεών όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο αγώνα τους κατά της Ελβετίας.

Αντ'αυτού το Βέλγιο αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι πάνω του, δλδ να έχει την πρωτοβουλία στον αγώνα, αντί να "αράξει" και να αφήσει τους Αργεντίνους να προσπαθήσουν να πιέσουν, ανοίγοντας έτσι κενά πίσω στην άμυνά τους, για να τα εκμεταλλευτούν στην αντεπίθεση. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Βελγίου.

To δεύτερο ήταν η λάθος τακτική. Με τους Βίτσελ και Φελαϊνί να ξεκινάν σε μία προωθημένη θέση, και τα πλάγια μπακ να βοηθάνε για την σύδεση με την επίθεση, έμενε ένας τεράστιος κενός χώρος ανάμεσα στο κέντρο και τα 2 σέντερ μπακ, για να τον εκμεταλλευτεί η Αργεντίνικη επίθεση. Ακόμη, και ενώ κυνηγούσαν τη μπάλα, οι Βέλγοι μέσοι άφηναν πίσω τους μπόλικο χώρο. Σαν συμπλήρωμα "στο κακό", ο Φελαϊνί δεν γύριζε γρήγορα όταν χανόταν η μπάλα μπροστά. 'Ετσι η άμυνα έμεινε εκτεθειμένη, και αυτό επέτρεψε στον Μέσι να πηγαίνει άνετα στον κενό χώρο για να υποδεχτεί τη μπάλα, και να δημιουργεί στη συνέχεια πολλά προβλήματα. Αν δεν είχε κορυφαία απόδοση ο Κόμπανι, το Βέλγιο θα έτρωγε και άλλα γκολ.

H "κομπίνα" της Αργεντινής στις Βελγικές επιθέσεις.

Πριν την έναρξη του ματς το προπονητικό τιμ της Αργεντινής, είχε να σκεφτεί το πώς θα περιορίσει τη δράση του Ντε Μπράινε. Ο Σαμπέλια επέλεξε η ομάδα του να έχει κατά νου την αποτελεσματική απόδοση του Βέλγου μέσου στο ματς με τις ΗΠΑ, και μελέτησε μαζί με τους παίκτες του σχολαστικά τις κινήσεις του παίκτη σε εκείνο το ματς.

Τοποθετήθηκαν μαζί σαν δίδυμο αμυντικών χαφ Μαστσεράνο - Μπίγλια. Το δίδυμο έκανε πολύ καλή δουλειά στον έλεγχο της μεσαίας γραμμής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. "Στρώθηκαν" μπροστά από την αμυντική 4άδα, μη αφήνοντας τον Ντε Μπράινε να κάνει δουλειά σε εκείνο το χώρο, πράγμα που τον ανάγκασε να μετακινηθεί προς τη δεξιά πτέρυγα, απ'όπου ήταν μικρότερη απειλή και αυτό χαλάρωσε την πίεση της άμυνας.

Αυτό δημιούργησε και την προαναφερόμενη τοποθέτηση σε πιό προωθημένη θέση των Βίτσελ και Φελαϊνί για να συμπληρώσουν το κενό που άφησε μπροστά στον άξονα ο Ντε Μπράινε. Και έτσι άφηναν πολύ χώρο πίσω τους και απόσταση από τα σέντερ μπακ της ομάδας τους.

Η Αργεντίνικη άμυνα ήταν αρκετά αποφασιστική για να αντιμετωπίσει τις σέντρες προς την περιοχή της, με τον Γκαράϊ να δίνει ρεσιτάλ στο ρόλο του. Το Βέλγιο δεν είχε καμμία αξιοσημείωτη ευκαιρία να σκοράρει, εκτός από μερικές μικροευκαιρίες.

Ρόλοι Μέσι και Ιγκουαΐν.

Ο Μέσι από την αρχή του παιχνιδιού έπιασε καλή απόδοση, ενορχηστρώνοντας τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας. Μία αξιοσημείωτη αλλαγή σε αυτόν τον αγώνα ήταν η θέση του Μέσι στο γήπεδο. Αντί να παίζει πίσω από τον επιθετικό, γύριζε τις περισσότερες φορές πιό πίσω προς το κέντρο, μαζεύοντας την μπάλα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποδέσμευση των Αργεντίνων εξτρέμ, που ήταν ο μπελάς της Βελγικής άμυνας. Ο ίδιος ο Μέσι είχε μόνο 1 προσπάθεια για γκολ στο Β' ημίχρονο, το οποίο απεσώβησε ο Κουρτουά από κοντινή απόσταση.

Ο Ιγκουαΐν βελτίωσε την απόδοσή του σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, όπου "απλά υπήρχε" στο γήπεδο. Αυτήν την φορά συμπαραστάθηκε στον Μέσι στο επιθετικό 1/3, όπου πέρα από το γκολ που πέτυχε στο 8' και το δοκάρι στο 55', έκανε τρεξίματα και έπαιρνε επικίνδυνες τοποθετήσεις. Μ'αυτόν τον τρόπο κρατούσε πάνω του αμυντικούς, επιτρέποντας στον Μέσι να απελευθερώνεται για να υποδεχτεί τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι, πιό εύκολα.
Σ'αυτό ειδικά το ματς, ήταν μεγάλη η συμβολή του Ιγκουαΐν στο να περάσει η Αργεντινή στην επόμενη φάση.

Επίλογος με λίγα λόγια για την νεανική ομάδα του Βελγίου.

Κλείνοντας να πω ότι το Βέλγιο έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε με βάση, την τωρινή ικανότητα των νεαρών παικτών του. Αυτή η ομάδα όμως είναι γεμάτη από ταλέντο και έχει μεγάλο Potential Ability, πράγμα που θα γίνεται κάθε χρόνο και πιό φανερό μέσα στην επόμενη 5ετία. 'Οσο περισσότερα μεγάλα ματς πάρουν οι νεαροί αυτοί παίκτες, τόσο καλύτεροι θα γίνονται κάθε φορά, μέχρι να φτάσουν στο απώγειο της απόδοσης τους, βγάζοντας τις τεράστιες δυνατότητές τους μέσα στο γήπεδο.
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb

Re: Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελ

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:40 pm

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : Ολλανδία-Κοστα Ρίκα 0-0 / στα πέναλτυ 4-3 (ανάλυση τακτικής των 2 ομάδων)

Η Ολλανδία εξασφάλισε μια συναρπαστική νίκη επί της Κόστα Ρίκα στα πέναλτυ, τερματίζοντας και τα όνειρα της "Σταχτοπούτας" του Μουντιάλ. Ο Φαν Χάαλ άρχισε τον αγώνα με μία πολύ επιθετική 11άδα, με μία σχεδόν υπάρχουσα μεσαία γραμμή, αλλά με στιβαρή άμυνα και πλούσια επίθεση.
Από την άλλη η Κόστα Ρίκα είχε σε αντίθεση, μία πιό ρεαλιστική τακτική προσέγγιση για την περίπτωση, προσπαθώντας να ματαιώσει το επιθετικό παιχνίδι των Ολλανδών και να τους απογοητεύσει. Και το κατάφερε σε ένα μεγάλο μέρος του ματς.
Ο Φαν Χάαλ είχε την επινόηση 1 λεπτό πριν λήξη η παράταση να βάλει για τα πέναλτυ τον 2ο τερματοφύλακα Κρούλ, και εκείνος τον δικαίωσε πιάνοντας 2 πέναλτυ, και στέλνοντας τους Ολλανδούς στα Ημιτελικά.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΗIGHLIGHTS ΑΓΩΝΑ -----> εδώ link


Εικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

Η τακτική της Κόστα Ρίκα.

Η διάταξη της Κόστα Ρίκα είχε 5 παίκτες στην ευθεία που αμύνονταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, 4 παίκτες μπροστά από αυτούς(σαν πρώτη γραμμή άμυνας) και μπροστά τον Τζόελ Κάμπελ στο αντίπαλο 1/2 του γηπέδου να κοιτάζει για να πηγαίνει να κερδίσει κάποια μακρινή μπαλιά και να περιμένει να ανέβουν οι συμπαίκτες του(κυρίως Ρουϊζ-Μπολάνιος), αλλά και να απασχολεί αμυντικούς για να μην προωθούνται επιθετικά.

Επιθετικά oι Μπολάνιος και Ρουϊζ έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση, συγκλίνοντας προς τον άξονα, και ο Γκαμπόα έβγαινε για το overlap. 'Ετσι ερχόντουσαν πιό κοντά οι 3 κυρίως επιθετικογενείς παίκτες, σε αρκετές περιπτώσεις.

Το λάθος ήταν ότι αυτό "έδινε το δικαίωμα" (όταν έκανε επίθεση η Κόστα Ρίκα και έκοβαν οι Ολλανδοί), να βγαίνουν στην κόντρα μέχρι 7 Ολλανδοί για να απειλήσουν, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Ρόμπεν-Ντεπάϊ.

Η τακτική του Φαν Χάαλ.

Ο Φαν Χάαλ συγκαταλέγεται στους προπονητές που αλλάζουν συχνά παίκτες και σύστημα, για να πετύχουν να εξουδετερώσουν καλύτερα τον αντίπαλό τους. 'Ετσι και πάλι άλλαξε το σύστημά του εναντίον της Κόστα Ρίκα, τροποποιώντας το σχήμα της ομάδας του για να λειτουργήσει με επιθετική τριπλέτα. Και αυτό το έκανε γιατί ήξερε ότι η Κόστα Ρίκα θα αμυνόταν βαθιά πίσω. 'Ηξερε ότι θα χρειαζόταν έναν δραστήριο χαφ που να μοιράζει το παιχνίδι δεξιά και αριστερά, και έτσι προώθησε τους Ρόμπεν-Ντεπάϊ πλάγια-μπροστά σε ένα σύστημα 3-4-3, έχοντας στο κέντρο τον Σνάϊντερ με τα εκρηκτικά τρεξίματά του. Η επιθετική τριπλέτα είχε σαφή εντολή να αλλάζουν μεταξύ τους διαρκώς και να μπερδεύουν τους 3 σέντερ μπακ της Κόστα Ρίκα, και ο Σνάϊντερ πίσω από αυτούς έλεγχε και φρόντιζε για το προς τα πού θα πάει η μπάλα που περνούσε συχνά από τα πόδια του.

Οι πλάγιοι μπακ-χαφ Κάϊτ και Μπλίντ, όπως και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, ανέβαιναν συχνά-πυκνά στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου. Αυτό επέτρεπε τους Ρόμπεν - Ντεπάϊ να συγκλίνουν προς τον άξονα.

'Ετσι με όλα αυτά η Ολλανδοί είχαν ποικιλία απειλών :
- Από τις πάσες που άλλαζαν οι διαρκώς μετακινούμενοι μέσοι
- Από τα μακρινά σουτ του Σνάϊντερ
- Από τον αέρα με τον Φαν Πέρσι
- Από τον ταχύτατο Ρόμπεν με τις αστραπιαίες διεισδύσεις του

'Ελλειψη δύναμης πυρός από την Κόστα Ρίκα.

Ο Τζόελ Κάμπελ έχοντας τρέξει 120' στον αγώνα με την Ελλάδα στη φάση των "16", ήταν πολύ κουρασμένος, και δεν μπορούσε να ανακουφίζει την αμυντική προσπάθεια της ομάδας του, αποφορτίζοντάς την για λίγο από τη συνεχή πίεση, με το να κρατάει τη μπάλα αρκετά ή να κάνει κινήσεις στους κενούς χώρους ή να φεύγει γρήγορα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
Επίσης δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία. 'Ετσι αντικαταστάθηκε από τον Ουρένια στο 66', που κατάφερε να δώσει άλλη πνοή και να κάνει τη θετική διαφορά για την ομάδα του. Ο Πίντο αποτόλμησε να βγάλει έναν παίκτη-κλειδί από την ομάδα, βάζοντας έναν ξεκούραστο, και δικαιώθηκε για το τόλμημά του. Με το που μπήκε ο Ουρένια, άρχισε να δουλεύει ο επιθετικός τομέας της ομάδας, να γίνονται καλοί συνδυασμοί μπροστά και να υπάρχει αλληλεπικοινωνία με τους μέσους. Μετά από μερικές επικίνδυνες κινήσεις του(σε κάθετες και διαγώνιες στην πλάτη της άμυνας), οι Ολλανδοί ανασκουμπώθηκαν και άρχισαν να τον μαρκάρουν, για να εξουδετερώσουν τη διαφαινόμενη πλέον απειλή.
Πλην όμως ο Ρουϊζ που είχε διπλή αποστολή, είτε να κάνει τον παρτενέρ φόργουορντ - είτε να δημιουργεί τις ευκαιρίες, απέτυχε και στα δύο (λόγω κούρασης και αυτός).

Ολλανδική εκμετάλλευση της δεξιάς πτέρυγας.

Ο Πίντο σωστά επισήμανε την απειλή από τη δεξιά πλευρά από τον Ρόμπεν που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του, νικώντας κατά κράτος τον/τους προσωπικούς του αντίπαλους και κερδίζοντας πολλά φάουλ σε επικίνδυνες θέσεις. Σε ένα μάλιστα από αυτά τα κερδισμένα από τον Ρόμπεν φάουλ 7 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήρθε και το δοκάρι από την απ'ευθείας εκτέλεση του Σνάϊντερ.
'Ετσι έδωσε εντολή στους αμυντικούς του να προσέχουν τις επελάσεις του Ρόμπεν από τα δεξιά(σε συνεργασία με Κάϊτ και Ντε Φράϊ), και να προσφέρουν κάλυψη στον αριστερό πλάγιο μπακ. Η μετακίνηση "του κέντρου βάρους" της αμυντικής κεντρικής 3άδας προς τα αριστερά, είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των overlap από τον Γκαμπόα από τη μεριά του για να μην αφήνει κενά, και την "παραίτησή του" από τον επιθετικό τομέα της ομάδας του. Μάλιστα αντικαταστάθηκε τελικά στο 79'. Από την άλλη μεριά οι Ολλανδοί "κουβάλησαν" περισσότερους παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή για τις σέντρες από τα δεξιά.

Μάχη 3FW vs 3FW στην επίθεση των 2 ομάδων (προσωρινή, δλδ για σύντομα διαστήματα, από την μεριά της Κόστα Ρίκα) .

Σαν απάντηση στην Ολλανδική κατοχή και την προώθηση των πλάγιων μπακ-χαφ της μπροστά, η Κόστα Ρίκα προώθησε τους Ρουϊζ και Μπολάνιος ψηλά όταν είχε τη μπάλα ο Σίλεσεν, αλλάζοντας προσωρινά το 5-4-1 σε 5-2-3, έτσι ώστε να μαρκάρονται προσωρινά τα 3 σέντερ μπακ των Ολλανδών. 'Ετσι δημιουργούσαν λίγα προβλήματα στην διατήρηση της κατοχής πίσω και οριζόντια μεταξύ των σέντερ μπακ, και το ξεκίνημα των Ολλανδικών επιθέσεων από πίσω οργανωμένα. Η Κόστα Ρίκα σε αυτό το προσωρινό σύντομο διάστημα, έφερνε την αμυντική της γραμμή πιό ψηλά, πράγμα που επέτρεπε τους 2 αμυντικούς μέσους Τεχέδα - Μπόρχες να μαρκάρουν και αυτοί πιό ψηλά και με διαφορετικό τρόπο("επιθετικό μαρκάρισμα").

Ενώ ήταν αισιόδοξη και προοοδευτική αυτή η προσέγγιση, ήταν ασυνήθιστη για τους Κοσταρικανούς. Οι μακρινές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με σκοπό να κυνηγήσει και να εκμεταλλευτεί ο Ρόμπεν, είναι από τις αγαπημένες κινήσεις στο παιχνίδι των Ολλανδών, και κανένας από τους 3 Ολλανδούς σέντερ μπακ δεν είναι ιδιαίτερα διεισδυτικός προς τα εμπρός όταν έχουν κατοχή μπάλας. Κανένας τους δεν έχει την συνήθεια να δημιουργήσει ρήγμα και να κουβαλήσει τη μπάλα προς τα μπρος. Απλά κάνουν τις μακρινές μπαλιές στον κενό χώρο, όταν πιέζονται. Μ'αυτόν τον τρόπο πρεσάροντάς τους οι Κοσταρικανοί, ενώ αυτό αντιπροσωπεύει μία αλλαγή στην τακτική, δεν οδήγησε σε κάτι ουσιαστικό για αυτούς, παρά μόνο ανάγκαζε τους 3 σέντερ μπακ να μην αλλάζουν πολλές οριζόντιες μπαλιές και να διώχνουν πιό γρήγορα τη μπάλα με μακρινές μπαλιές. 'Ισως ο προπονητής της Κόστα Ρίκα επιδίωξε μακρινές βιαστικές μπαλιές από τους 3 Ολλανδούς σέντερ μπακ, αφού δεν είναι τόσο καλοί πασέρ όσο οι πλάγιοι μπακ-χαφ και οι μέσοι της Ολλανδίας.

Η αλλαγή τερματοφύλακα για τα πέναλτυ.

Μπορεί να φαινόταν σαν ένα τεράστιο ρίσκο να αντικαταστήσει τον βασικό του τερματοφύλακα ειδικά για τα πέναλτυ, αλλά η απόφαση του Φαν Χάαλ αποδείχθηκε ότι είναι η σωστή, καθώς ο Κρουλ απέκρουσε 2 πέναλτυ από Ρουϊζ και Ουμάνια και οδήγησε την Ολλανδία στα Ημιτελικά.
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb

Re: Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελ

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:41 pm

ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : Bραζιλία-Γερμανία 1-7

Ενώ οι Βραζιλιάνοι εξακολουθούν να μιλούν για το 1950 με απογοήτευση και τρόμο, αυτό που διαδραματίστηκε στο Belo Horizonte το 2014, θα φέρνει εφιάλτες για τα επόμενα χρόνια.

Η τεράστια πίεση, η θερμή προσμονή, εμμονή και υστερία ενός έθνους, φόρτωσε πολύ βάρος στους ώμους μιάς ένθερμης και καλής ομάδας, αλλά τελικά όχι τέλειας, δλδ μίας ομάδας με πολλές ατέλειες.
Οι παίκτες λύγισαν κάτω από την πίεση χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά σ'αυτό συνετέλεσαν επίσης και η λανθασμένη τακτική και επιλογή της ομάδας, με ορισμένους ανίκανους παίκτες σε θέσεις-κλειδιά.

Φυσικά όμως συνετέλεσε και το ότι η Γερμανία φρέθηκε σε φανταστική μέρα και ήταν "οδοστρωτήρας".


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΗIGHLIGHTS ΑΓΩΝΑ -----> εδώ link


Εικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

H Γερμανία τοποθετήθηκε σε ένα συμπαγές 4-1-4-1, αλλάζοντας το αρχικό 4-3-3, λόγω της πίεσης που είχαν στο πρώτο 10λεπτο από τους Βραζιλιάνους. Μόλις και μετά βίας πίεζαν τους Βραζιλιάνους αμυντικούς στο πρώτο 10λεπτο, όταν αποκτούσαν τον έλεγχο της μπάλας.
Τα 2 σέντερ μπακ της Βραζιλίας προσπάθησαν να βγάλουν μεγάλες διαγώνιες μπαλιές στα εξτρέμ, αλλά χωρίς επιτυχία. Με αποτέλεσμα να αρχίσουν της κοντινές πασούλες στους ανασταλτικούς μέσους. Σε εκείνο ακριβώς το ύψος του γηπέδου άρχισαν να πρεσάρουν οι Γερμανοί, με τους Βραζιλιάνους να κάνουν εύκολα λάθη, μερικά κυριολεκτικά παιδαριώδη, και "χάσαν τη μπάλα".
Αλλά και γενικά όμως από πίσω, δεν πέρασαν πολλές επιτυχημένες πάσες μπροστά, και οι Γερμανοί έκοβαν εύκολα και έπαιρναν την κατοχή της μπάλας.

Σε αντίθεση οι Γερμανοί ήταν πιό αποτελεσματικοί στο χειρισμό της μπάλας με απλή και αποτελεσματική διανομή της. Κινούνταν ελεύθερα μπροστά και άλλαζαν πολλές πάσες έξω από την περιοχή της Βραζιλίας, παίζοντας ομαδικό και υπομονετικό passing game, στο στυλ της Μπαρτσελόνα.

Με 5-0 πίσω στο σκορ, η Βραζιλία είχε ακόμη περισσότερο την μπάλα, αλλά πιό πολύ στο δικό της 1/2 του γηπέδου, όπου έκανε και πολλά λάθη. Εξακολουθούσε να προσπαθεί επιθετικά από τις πτέρυγες, ενώ από την άλλη μεριά οι Γερμανοί τους πρέσαραν μπροστά από τη μεσαία γραμμή και τους οδηγούσαν σε πολλά λάθη.

Φρικτή εμφάνιση της Βραζιλίας και στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου

Δεν έφταναν τα προβλήματα στη άμυνά της, η Βραζιλία ήταν πολύ κακή και επιθετικά, σαν αποτέλεσμα του κακού έλεγχου του Φρεντ συν την έλλειψη ένστικτου(με άλλα λόγια του ότι ήταν, για μία ακόμη φορά, εκτός τόπου και χρόνου). 'Ετσι και οι λίγες ευκαιρίες που η μεσαία γραμμή μπόρεσε να δημιουργήσει, πήγαν "αδιάβαστες".
Αυτή η άσχημη απόδοση δημιούργησε και πάλι ερωτηματικά για τον τρόπο προώθησης και επιθετικής λειτουργίας που χρησιμοποιήθηκε από τον Σκολάρι.
Ο Χουλκ για άλλη μία φορά φάνηκε να μην τον βολεύει από τα αριστερά. Μάλιστα μπλοκαρίστηκε τελείως και από τον Λαμ, κάτι που τελικά οδήγησε και στην αντικατάστασή του στο ημίχρονο.
Ο 'Οσκαρ αν και έδειξε διάθεση και εργατικότητα, ήταν απομονωμένος και με ελάχιστες επιλογές για επιθετικές προωθήσεις.
Η θλιβερή εμφάνιση της Βραζιλίας σε όλες της τις γραμμές, ήταν αρκετή για τους Γερμανούς να κάνουν ότι θέλουν μέσα στο γήπεδο.

Τίς λίγες ευκαιρίες που είχαν να σκοράρουν οι Βραζιλιάνοι τους τις στέρησε ο Νόϊερ, με αποτέλεσμα να απογοητευτούν πλήρως. 'Ετσι μέχρι και τα σέντερ μπακ της Γερμανίας έπαιξαν άφοβα και σε πιό προωθημένες θέσεις, αισθανόμενοι τη σιγουριά πίσω τους και την ανικανότητα της Βραζιλιάνικης επιθετικής γραμμής.
Ενδεικτικά η Βραζιλία είχε 20 αποτυχημένες σέντρες.

Στη θέση του Νεϊμάρ, αντί του Γουίλιαν ο Σκολάρι προτίμησε τον 21χρονο Μπερνάρντ, που έπαιξε σαν δεξί εξτρέμ στο 1ο ημίχρονο και σαν αριστερό εξτρέμ στο 2ο ημίχρονο. Στο 1ο ημίχρονο τον μπλόκαρε ο Χέβεντες, εξαναγκάζοντάς τον σε μακρινές πρώϊμες σέντρες λίγο πιό πάνω από τη μεσαία γραμμή του γηπέδου(χωρίς να προωθείτε προς το κόρνερ), οι οποίες ήταν "βούτυρο στο ψωμί" για τους Γερμανούς σέντερ μπακ.
Ο Μαϊκόν που έπαιξε σαν δεξί πλάγιο μπακ απέτυχε στο overlap, και έτσι η δεξιά πτέρυγα ήταν ανύπαρκτη στο 1ο ημίχρονο.

Στην αριστερή πτέρυγα με τον Χουλκ ανύπαρκτο, ο άλλος πλάγιος μπακ Μαρσέλο ενώ ήταν καλύτερος στις (ντεμί)προωθήσεις του, δυστυχώς ήταν "τσαπατσούλης" και έδινε βιαστικές μπαλιές από νωρίς και από μακρινές αποστάσεις. Δεν προωθούνταν δλδ και αυτός όσο έπρεπε μπροστά, και δεν ήταν συγκεντρωμένος για να δει τις σωστές επιλογές που υπήρχαν, παίρνοντας λαθεμένες αποφάσεις στις τελικές του ενέργειες.

Περί Νταβίντ Λουϊζ

'Ενα μεγάλο ερωτηματικό δημιούργησε και πάλι ο παίκτης σχετικά με τα αν είναι κατάλληλος ή όχι για σέντερ μπακ. Η εμφάνισή του σε αυτό το παιχνίδι, ενίσχυσε την άποψη αυτών που λένε ότι : « ΔΕΝ έναι κατάλληλος για Κεντρικός Αμυντικός».

Και τα αποδεικτικά στοιχεία "φρόντισε" να τα δώσει ο ίδιος. Με δεδομένη την απουσία του Τιάγκο Σίλβα, έπρεπε εκ των πραγμάτων να είναι ο ηγέτης ή ο παίκτης-κλειδί στο κέντρο της Βραζιλιάνικης άμυνας.
Αυτός όμως αντίθετα έκανε μία άθλια εμφάνιση και ήταν εκτός θέσεως πάμπολλες φορές, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του.
Φυσικά και η εξέλιξη του ματς, τον οδήγησε λόγω του ότι έχασε και την ψυχραιμία του, και σε αβίαστα ακόμη λάθη. Για την ακρίβεια γκάφες ολκής.

Αμυντικά χαφ Βραζιλίας

Δεν πρέπει όμως επ'ουδενί ο Νταβίντ Λουϊζ να θεωρηθεί σαν ο "αποδιοπομπαίος τράγος" για την βαριά ήττα. Γιατί στην πραγματικότητα 2 ήταν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ "αποδιοπομπαίοι τράγοι" στη Βραζιλία.
Τα 2 αμυντικά χαφ Φερναντίνιο - Λουϊς Γκουστάβο, ήταν κυριολεκτικά για μπάτσες. Σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ήταν οι υπεύθυνοι για τη διάσταση που πήρε το σκορ.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όπου εμ δεν μάρκαραν - εμ έκαναν και παιδαριώδη βλακώδη λάθη.
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ και στο να ακολουθήσουν τους μεσοεπιθετικούς της Γερμανίας όταν αυτοί έμπαιναν στη μεγάλη περιοχή, όπου τους μάρκαραν μόνο με τα μάτια.

Αν μπροστά από τα σέντερ μπακ, δεν υπάρχει καθόλου βοήθεια από τα αμυντικά χαφ, τότε δεν φταίνε τα σέντερ μπακ.
Αν σαν σέντερ μπακ υπολογίζεις ότι τον μεσοεπιθετικό που κάνει κίνηση να μπει στην περιοχή, θα τον μαρκάρει ο αμυντικός χαφ, και εκείνος "τον παρατάει", επόμενο είναι να σε εκθέσει και "να δείχνει φαινομενικά" ότι είσαι εκτός θέσεως.
Στην πραγματικότητα όμως σε βγάζει εκτός θέσεως ο "συμπαίκτης σου ?" που δεν έκανε το αυτονόητο. Μπορείς να μαντέψεις ότι ο άλλος θα είναι τόοοοσο μάλαξ ?
'Οχι φυσικά. Και δυστυχώς όταν το αντιληφτείς, είναι πολύ αργά για να πάρεις Καλό Positioning.

Στο ματς αυτό, εκτός από τον συνήθη ύποπτο Φρεντ, ΔΕΝ υπήρχαν στο γήπεδο ούτε τα 2 αμυντικά χαφ.
Και η Βραζιλία έπαιξε Ημιτελικό Π.Κ. στην ουσία με 3 παίκτες λιγότερους(Φρεντ-Φερναντίνιο-Λ.Γκουστάβο), και από τους υπόλοιπους ----> τους 6 από τους 8 σε άσχημη μέρα.
Αλλά 2 κούκοι('Οσκαρ-Μπερνάρντ) δεν φαίρνουν την άνοιξη. Πολύ περισσότερο όταν οι αντίπαλοι 11, πιάνουν το 100 ο/ο της απόδοσής τους.


Υ.Γ.

Εκπληκτικό ποσοστό πετυχημένων πασών από το Κρόος ---> 66 πετυχημένες στις 71 πάσες του !!!

`
`
`
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb

Re: Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελ

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:41 pm

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : Αργεντινή-Ολλανδία 0-0 (πέναλτυ 4-2)

Μετά τον 1ο Ημιτελικό Βραζιλίας-Γερμανίας 1-7, που ήταν ένα γελοίο παιχνίδι με μία μόνο ομάδα να υπάρχει στο γήπεδο, ο 2ος Ημιτελικός εξελίχθηκε σε ένα σφιχτό παιχνίδι.
Και τις 2 ομάδες τις απασχολούσε περισσότερο το πώς δεν θα φάνε γκολ, παρά το να βάλουν. Και αυτό όχι μόνο στο 90λεπτο, αλλά και στην παράταση.

Τελικά τα πέναλτυ αποφάσισαν να πάει στον Τελικό η Αργεντινή.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:


ΗIGHLIGHTS ΑΓΩΝΑ -----> εδώ link


Εικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

H Oλλανδία έχει μία καλά εκπαιδευμένη ομάδα, και αυτό φάνηκε για άλλη μία φορά στην πειθαρχία της στην Κίνηση Χωρίς τη Μπάλα. Από τη στιγμή που οι Ολλανδοί χάσουν τη μπάλα, κάθε παίκτης σπεύδει να πάρει συγκεκριμένη θέση ή πάνω σε αντίπαλο παίκτη, ανάλογα με το ρόλο που έχει ο κάθε Ολλανδός. Κάθε παίκτης έχει τον παίκτη του, και ειδικά οι αμυντικοί αυστηρά. Μόνο η "επιθετική μονάδα" της ομάδας έχει ελαφρώς διαφορετικούς ρόλους.

Ο Σνάϊντερ είναι ο πιό προωθημένος μέσος. Φαινομενικά είχε το έργο να πηγαίνει πάνω στον Μαστσεράνο, ο οποίος συχνά γύριζε ανάμεσα στα σέντερ μπακ, για να κάνει παιχνίδι από πιό πίσω θέσεις. Οπότε ο Σνάϊντερ δεν πήγαινε πάνω του, επιλέγοντας αντί αυτού να κλείνει διαδρόμους για πάσες. Ο Ρόμπεν και ο Φαν Πέρσι είχαν και αυτοί παθητικό ρόλο, κλείνοντας και αυτοί διαδρόμους για πάσες.

Ο Βαϊνάλντουμ ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του άλλου κεντρικού χαφ Μπίγκλια ώστε να παρεμποδίσει εύκολες κοντινές πάσες σ'αυτόν, και ο Ντε Γιόγκ κόλλησε πάνω στον Μέσι σε όλο το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε πριν αντικατασταθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Σνάϊντερ-Βαϊνάλντουμ, μερικές φορές αλλάζαν τους ρόλους τους, που προανάφερα.

H oπισθοχώρηση του Πέρεζ για υπερφόρτωση-ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της Αργεντινής

Η απουσία του Ντι Μαρία, σήμαινε αυτόματα ότι ο Σαμπέγια στερήθηκε μία από τις κυριώτερες επιθετικές απειλές του. Ωστόσο αυτή η απουσία επέτρεψε τον προπονητή να "γεμίσει" τη μεσαία γραμμή με τον Πέρεζ από τη δεξιά μεριά. 'Οταν η Αργεντινή δεν είχε τη μπάλα, ο Πέρεζ οπισθοχωρούσε σε πιό πίσω και προς τον άξονα θέση, και σχημάτιζε ένα τρίο με Μαστσεράνο και Μπίγλια. Αυτή η στενή διάταξη στη μεσαία γραμμή, έκλεινε τους διαδρόμους της Ολλανδίας στον άξονα, και την ανάγκαζε να παίζει με πιό φαρδιά διάταξη για να βρει επιθετικές διεξόδους.

Στα πλάγια η Αργεντινή είχε 2 αξιόπιστα μπακ, τους Ζαμπαλέτα και Ρόχο, για να αντιμετωπίσουν το αναγκαστικό παιχνίδι της Ολλανδίας από τις πτέρυγες. Οι Ολλανδοί απέτυχαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες από τις πτέρυγες, με τον Ρόμπεν να είναι εξαφανισμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Σημαντικός λόγος γι'αυτό ήταν η στενή τοποθέτηση των 3 προαναφερθέντων Αργεντίνων χαφ, που προφύλαξε πολύ καλά την αμυντική 4άδα.

Με την επιθετική έμφαση που δόθηκε από τους Ολλανδούς από τις πτέρυγες, οι Ολλανδοί αναλώθηκαν σε σέντρες στο πουθενά. Χαρακτηριστικά μόνο 2 από τις 20 σέντρες τους ήταν πετυχημένες, γιατί η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει πολύ φαρδιά στο γήπεδο, και οι οριζόντιες αποστάσεις των παικτών ήταν μεγάλες.

Η χωρίς πλάνο πολύ φαρδιά διάταξη της Ολλανδίας

'Οπως προαναφέρθηκε, οι Αργεντίνοι στένευαν πολύ το κέντρο τους όταν αμύνονταν. 'Ετσι περιόρισαν πολύ τους παίκτες-κλειδιά στον άξονα, όπως ο Σνάϊντερ και ο Φαν Πέρσι.
'Οπως ήταν φυσικό οι Ολλανδοί φάρδυναν πολύ τη διάταξή τους, προωθώντας και τους Wing μπακ τους όσο μπορούσαν, για να εκμεταλλευτούν τις πτέρυγες αφού ο άξονας "είχε σφραγιστεί". Αλλά η υπόλοιπη ομάδα έδειχνε σαν να μην το καταλάβαινε, για να προσαρμοστεί στο να κάνει παιχνίδι από τις πτέρυγες.

Ο Κάιτ και ο Μπλιντ έπαιζαν στα κενά που έμεναν στις πτέρυγες της Αργεντίνικης διάταξης, αλλά η υπόλοιπη ομάδα σπάνια κοίταζε να πηγαίνει η μπάλα σ'αυτούς τους πλάγιους παίκτες. Αντί αυτού προσπαθούσαν μάταια να παίξουν κατά μέτωπο από τον άξονα, εξυπηρετώντας άθελά τους το παιχνίδι των Αργεντίνων και της στενής διάταξής τους.

Ακόμη και όταν η μπάλα πήγαινε στα πλάγια σε Κάιτ ή Μπλιντ, οι Αργεντίνοι με κάποιο τρόπο τους μπλοκάριζαν στο να προωθηθούν σε επικίνδυνες θέσεις, οπότε αυτοί αναγκάζονταν να γυρίζουν τη μπάλα σε ένα από τα 3 σέντερ μπακ και εκείνα να αλλάζουν οριζόντιες μπαλιές για να κρατηθεί η κατοχή της μπάλας. 'Ετσι έκαναν ένα ανούσιο και φλύαρο παιχνίδι, μη μπορώντας να βρουν επιθετικές διεξόδους, ούτε να παίξουν και με τον Ρόμπεν. Αυτός ήταν και καλά μπλοκαρισμένος, αλλά και φαινόταν ότι δεν ήταν στη μέρα του.
Οι Ολλανδοί όσες φορές προσπάθησαν να βγάλουν μακρινές μπαλιές για να βρούν τον Ρόμπεν ή τον Φαν Πέρσι, απέτυχαν και έχαναν την κατοχή της μπάλας.

Μαστσεράνο και Φλάαρ

'Ηταν οι καλύτεροι παίκτες των 2 ομάδων.

Ο Φλάαρ έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, και σ'αυτό το παιχνίδι ήταν φοβερός. Ενδεικτικά είχε 67 πετυχημένες από τις 73 πάσες του !!!

Ο Μαστσεράνο έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και ήταν άψογος στο ρόλο του. Γύριζε όποτε χρειαζόταν πιό πίσω ανάμεσα στα 2 σέντερ μπακ, για να πάρει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι.
Και ήταν αυτός που έσωσε την τελευταία στιγμή μπλοκάροντας το σουτ του Ρόμπεν, με ένα εκπληκτικό timing στο τάκλιν του, προς το τέλος του ματς. Κυριολεκτικά ήταν το τάκλιν που έσωσε την ομάδα από τον αποκλεισμό από τον Τελικό.
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb

Re: Μουντιάλ 2014 : Αναλύσεις 4 Προημιτ - 2 Ημιτελικών - Τελ

Δημοσίευσηαπό charane την Τετ Ιούλ 16, 2014 11:42 pm

Πριν τον αγώνα :
2 ΘΕΜΑΤΑ SOS του Τελικού του Μουντιάλ 2014
Spoiler:
ΤΕΛΙΚΟΣ : Γερμανία-Αργεντινή 1-0 στην παράταση

Το πιό μεγάλο ματς στον κόσμο του ποδοσφαίρου συγκέντρωσε την προσοχή σχεδόν όλων στον πλανήτη, και οι 2 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ αναμετρήθηκαν σε σε μία τιτάνεια σύγκρουση. Οι Γερμανοί ήθελαν να πάρουν το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλό τους, ενώ η Αργεντινή κυνηγούσαν τον 3ο τίτλο τους.

Το μεγάλο αστέρι του Τελικού ήταν φυσικά ο Μέσι,αλλά τελικά ήρθε ένας 22χρονος που μπήκε σαν αλλαγή στον αγώνα, ο Μάριο Γκέτσε, για να πάρει τη δόξα και να γράψει ιστορία. 'Ηταν η 1η φορά που Ευρωπαϊκή ομάδα έπαιρνε το Κύπελλο σε Π.Κ. που διεξήχθη στην Λατινική Αμερική.


Εικόνα

Ο Μάνουελ Νόιερ αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά.
Ο παίχτης που πήρε τη χρυσή μπάλα ήταν (προς έκπληξη αρκετών), ο Λιονέλ Μέσι.
Πρώτος σκόρερ του τουρνουά, ο Χάμες Ροντρίγκεζ της Κολομβίας, με 6 τέρματα.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
Spoiler:ΦΑΣΕΙΣ :
Spoiler:ΗIGHLIGHTS ΑΓΩΝΑ -----> εδώ linkΕικόνα

ANAΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ :

Οι Γερμανοί παίρνουν την κατοχή μπάλας

Από την πρώτη στιγμή, έγινε εμφανής η κυριαρχία των Γερμανών στην κατοχή της μπάλας. Κυκλοφορούσαν αποτελεσματικά και υπομονετικά τη μπάλα, και έψαχναν σε κάθε περιοχή του γηπέδου να βρουν ανοίγματα και αδυναμίες στην Αργεντίνικη άμυνα. Σβέλτο απλό passing game,καλή κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, και μία επίθεση που δεν δίσταζε να πάρει προσπάθειες.
Στο Α' Ημίχρονο οι Γερμανοί είχαν 70 ο/ο κατοχή μπάλας, και έλεγχο σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Και ιδιαίτερα πιέζοντας στο ύψος των αντίπαλων αμυντικών χαφ, για να παρεμποδίζουν τη σύνδεσή τους με τους επιθετικογενείς συμπαίκτες τους.

Οι 2 κυρίαρχοι παίκτες στο χώρο του κέντρου ήταν Σβαϊνστάιγκερ και Κρόος. Το δίδυμο αυτό έπαιρνε τη μπάλα από την άμυνα και την προωθούσε γρήγορα στην επίθεση, με τον Κρόος να είναι πιό δημιουργικός στο παιχνίδι του προς τα εμπρός, ενώ ο Σβαϊνστάιγκερ ήταν υπεύθυνος για το άπλωμα του παιχνιδιού προς πιό πλάγιες περιοχές.
Στο Α' Ημίχρονο, και οι 2 αυτοί παίκτες καθιερώθηκαν σαν οι κυρίαρχοι του κέντρου του γηπέδου.

'Ελλειψη δύναμης πυρός στην Αργεντινή

Αν και ο Σαμπέγια κατάφερε να αντιμετωπίσει, έστω και δύσκολα, την κατοχή των Γερμανών, με την κεντρική 4άδα και την αμυντική 4άδα, μπροστά δεν υπήρχε έντονη πίεση στην Γερμανική άμυνα από τους Μέσι και Ιγκουαϊν. Το cut inside από τη δεξιά πτέρυγα προς τον άξονα από τον Μέσι, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τους Χέβεντες και Χούμελς. Ο Νόϊερ δεν είχε να κάνει πολύ δουλειά. 10 σουτ των Αργεντίνων, όλα εκτός στόχου. Πιό κλασσική η ευκαιρία του Ιγκουαϊν με την στραβοκλωτσιά του στο τετ-α-τετ με τον Νόϊερ.

3 Γερμανοί παίκτες με "ειδική" αποστολή

Ενω ο Κρόος κινούνταν στον άξονα και προς τα αριστερά, στη δεξιά πλευρά 3 παίκτες "βάλαν στο μάτι" τον Ρόχο για να εκμεταλλευτούν τη δεξιά πτέρυγα και να βγάλουν καλές σέντρες.
Ο ένας ήταν ο συνήθης ύποπτος προωθούμενος Λαμ, ο δεύτερος ήταν ο Κράμερ που βοηθούσε από μέσα δεξιά, και ο τρίτος ήταν ο συγκλίνων δεξιός εξτρέμ Μίλερ.
Την αντιμετώπιση ανέλαβαν Ρόχο και Πέρεζ που τον βοηθούσε ακολουθώντας τον Λαμ στις επελάσεις του. Και οι 2 αυτοί Αργεντίνοι παίκτες, δεν τα κατάφεραν στο έπακρο.
Ο Μίλερ τραβιόταν προς τον άξονα, και ο Λάμ έκανε overlap στον Κράμερ. 'Ολες οι πάσες του Κράμερ ήταν προς τα δεξιά(με ποσοστό επιτυχίας 90 ο/ο).
Αυτές οι κινήσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα από αυτήν την πτέρυγα στους Αργεντίνους. 11 σέντρες από τις οποίες οι 2 δημιούργησαν επικίδυνες φάσεις.

Η Αργεντινή "αραχτή" πίσω, αμυνόμενη, και ψάχνοντας για αντεπιθέσεις.
Η Γερμανία με προώθηση περισσότερων παικτών μπροστά, για κοντρόλ τακτική στο αντίπαλο 1/2 του γηπέδου.


Μετά από ένα προσεκτικό ανιχνευτικό ξεκίνημα, η Γερμανία άρχισε να προωθεί τους μέσους της πιό μπροστά. Αφού πρώτα έκαναν την άμυνά τους συμπαγή, στη συνέχεια προσπάθησαν να βρουν και να εκμεταλλευτούν χώρους, ανάμεσα στην μεσαία και αμυντική γραμμή της Αργεντινής.
'Eτσι ο Κρόος ανέβηκε στην περιοχή του Μαστσεράνο, ο Εζιλ ήρθε προς τον άξονα, και ο Μίλερ σύγκλινε για να κάνει χώρο για τα τρεξίματα του Λαμ. Η Γερμανία προσπάθησε να βρει κενούς χώρους μεταξύ της αντίπαλης μεσαίας και αμυντικής γραμμής, όπως επίσης στα 2 κανάλια(κεντρικό και δεξιό). Βέβαια ήταν πιό εύκολο να βρεις χώρους πίσω από Μπίγκλια και Πέρεζ, και εξαιρετικά δύσκολο πίσω από τον οπισθοχωρούντα Μαστσεράνο, που έκοψε πολλές επιθέσεις των Γερμανών.

Ο Σαμπέγια έπαιξε πολύ απερίσκεπτα. 'Αφησε τη Γερμανία να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας, και κράτησε 8-9 παίκτες να αμύνονται πίσω από τη μπάλα. Ενώ η Αργεντινή παίζει καλύτερα όταν έχει "αργή" κατοχή μπάλας, με στενό σχηματισμό και προσαρμόζοντας μερικά πράγματα για να ακυρώσουν τον αντίπαλο σχηματισμό και την ανάπτυξή του.
Ενώ ο Λαβέτσι έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, προσπαθώντας να κερδίσει τον Χέβεντες στο 1 εναντίον 1, ο Ιγκουαϊν έπαιξε σε πιό πίσω τοποθέτηση, και αυτό οδήγησε την Γερμαντική αμυντική γραμμή να παίξει πιό μπροστά, για να κλέψει τη μπάλα και να βγει γρήγορη αντεπίθεση.

Οι αναπληρωματικοί

Ο Σαμπέγια έκανε άσχημες αλλαγές, που περιόρισαν τις επιθετικές απειλές της ομάδας του.
Ο Λεβ αντίθετα έκανε φανταστικές αλλαγές, που βοήθησαν πολύ την ομάδα του. Μάλιστα οι 2 από τις αλλαγές του(Σίρλε - Γκέτσε) συνεργάστηκαν και πέτυχαν το νικητήριο γκολ.

Ενώ στο Α' Ημίχρονο ο Σαμπέγια είχε διάταξη 4-4-2 ή 4-4-1-1, που "τράβηξε" πάρα πολύ καλά, στο Β' Ημίχρονο έκανε τη μ@λακία και άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-1-2, που δημιούργησε πολλά προβλήματα αμυντικά.
'Εβγαλε τον Λαβέτσι που ήταν πολύ καλός, για να βάλει τον ανέτοιμο Αγκουέρο. Επίσης άλλαξε τον Ιγκουαϊν που δεν ήταν καλός, αλλά ο Παλάσιος που τον αντικατάστησε ήταν χειρότερος. 'Ετσι αποδυνάμωσε επιθετικά (αλλά και στη μεσαία γραμμή) την ομάδα του, και την έβγαλε "εκτός τροχιάς" νίκης.

Ενώ οι 2 αλλαγές των Γερμανών "αλώνιζαν" πλέον από τα αριστερά, οι 2 αλλαγές της Αργεντινής "πετούσαν αετό".

Μετά τον αγώνα :
Τελικά έκανε τη μ@λακία ο Σαμπέγια στο Β' Ημίχρονο
Spoiler:
ΕικόναΜοιράσου τη γνώση !

Θέματά μου στο Section "FM Μαθήματα Για Αρχάριους" : http://football-manager.gr/forums/viewforum.php?f=491 link
Άβαταρ μέλους
charane
World Class Manager
 
Δημοσιεύσεις: 6256
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 24, 2011 9:04 am
Τοποθεσία: FM ANALYST στο σπίτι μου
Favoured Personnel: Τα φιλαράκια στην Ομάδα μου CHARANEΚΔΟΤΑ στο fb


Επιστροφή στο Γενική Ανάλυση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron