Έξω από τα δόντια πια!

E-mail Εκτύπωση PDF

PiratesΤο παιχνίδι όπως το γνωρίζουμε, κάθε χρόνο είναι καλύτερο. Η ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού του Football Manager καινοτομεί σε κάθε νέα έκδοση και μας προσφέρει απίστευτες στιγμές χαράς. Δεν είναι πάντα έτσι όμως.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα ισχυρίζονται οι περισσότεροι χρήστες και ποιος θα τους αδικήσει; Όταν το παιχνίδι μόλις βγει από τη μήτρα και μπει στο κουτί είναι ελαττωματικό; Όταν η ίδια η εταιρεία ανάπτυξης, Sports Interactive, έχει δηλώσει ότι μαζί με το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και η ενημέρωση που θα του διορθώσει τα σφάλματα, τα «καταραμένα bug» που αποκαλούμε στα fora οι χρήστες;

 

Δεν είναι όμως δεκτό πάντα από το μέσο χρήστη. Κανείς δεν επιθυμεί να πληρώσει ένα ποσό του βεληνεκούς των 30-40 ευρώ ετησίως, χωρίς αυτό να επενδυθεί όπως στοχεύει ο χρήστης. Είναι αδύνατο 2/3 παιχνίδια να κολλάνε σε σημεία που δεν προσπερνιούνται και να περιμένουν εβδομάδες ως και μήνες για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους, αν αυτό είναι δυνατό. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και να δοθεί στο λαό η άποψη και η συμμετοχή στο development.

Κανείς δεν ξύπνησε το πρωί και είπε «ας πάω να αναπτύξω την εφαρμογή football manager» επειδή έτσι του ‘ρθε σαν ιδέα. Όλοι θέλουμε να συνεισφέρουμε με προτάσεις, ιδέες και καλή διάθεση όσα έχουμε στο μυαλό μας χρόνια, αλλά αυτό που πάντα εισπράττουμε είναι μια κατηγορηματική άρνηση. Οι γείτονές μας στο forum της Ελλάδας που κάνουν το ελληνικό scouting είναι μέσα στη μερίδα εκείνων που δεν βοηθούν ιδιαίτερα τον κόσμο και μάλιστα η βάση που δίνουν κάθε χρόνο έχει λάθη, κορυφαία εκ των οποίων χωρίς κατονομασία χλευάζονται από το κοινό του εξωτερικού. Δώστε την ευκαιρία σε άτομα που γνωρίζουν το χώρο αρκετά και έχουν τη διάθεση και το χρόνο να σας στηρίξουν. Που θα σας βοηθήσουν στην αποσφαλματοποίηση και στις δοκιμές. Δεν υπάρχει μόνο μία κοινότητα στην Ελλάδα! Δεν είναι 10 άτομα που ασχολούνται μόνο! Κι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες.

Προφανώς ο Έλληνας δοκιμαστής του update 12.2.0 είχε πάει για ύπνο την ημέρα εκείνη που το εξέδωσαν. Αν με ρωτήσετε προσωπικά γιατί, έχω να του σούρω πάρα πολλά. Αλλά θα τη γλιτώσει με κάποιο fix που θα σπεύσει η εταιρεία να εκδώσει και να καλύψει το λάθος του. Μέχρι πότε θα γίνεται αυτό; Μέχρι πότε θα περιμένουμε ένα 12.2.1 hot fix και το κάθε hot fix της εταιρείας; Ως πότε θα πετάμε τα λεφτά μας φορτωμένοι ένα άσχετο πρόγραμμα που σήμερα είναι το steam, αύριο ποιος ξέρει; Μέχρι πότε το δικό μας development και μιλώ για τον pr0 συγκεκριμένα θα πέφτει στο κενό επειδή δε μας δίνεται η δυνατότητα αποσφαλματοποίησης της δικής μας βάσης δεδομένων; Και πάλι, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες χώρες.

Θέλετε να δείτε τη δύναμη που έχουμε σαν αγοραστικό κοινό και μας δοκιμάζετε; Νομίζω ότι αν δε δοθεί λύση μέχρι το φθινόπωρο, θα έχετε ένα λόγο ακόμα να το σκεφτείτε με τις νέες μειωμένες σας πωλήσεις. Ήδη φέτος κάνατε πολλούς να μετανιώσουν και με την κακή οικονομία της χώρας, ένας λόγος ακόμα να δείτε το παιχνίδι σας στα ράφια και το δόλιο τρόπο να ανθίζει. Δεν είμαστε εμείς πειρατές, εσείς θέλετε να γίνουμε. 

Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να σχολιάσουν!
Είσοδος | Νέα εγγραφή
Facebook FanPage

Newsletter

Forum Latest Activity

Downloads & Comments

Σχόλια


Δημοφιλή

Ψηφοφορία...

Σας ικανοποίησε η μετάφραση στα ελληνικά;