Το σημερινό μου άρθρο θα είναι αλλιώτικο από όλα τα άλλα, όχι γιατί μου τη σβούρηξε αλλά γιατί είμαι συγκινημένος που η ομάδα μου επιτέλους βρήκε την εξιλέωση. Αν σας φαίνεται παράξενο ή δεν γνωρίζετε το συμβάν, απλά να σας πω πως η ομάδα αγοράστηκε από τον Τζορτζ Χένρι, ιδιοκτήτη του ομίλου New England Sports Ventures (NESV).

Ο κ. Χένρι λοιπόν είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Red Sox και είναι εκείνος που με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και την ικανότητα του να πείθει τον κόσμο, χωρίς να μπλέκεται με τα ΜΜΕ, που έφερε την ομάδα πίσω στους τίτλους μετά από περίπου 80 χρόνια. Ο ίδιος έχει ρίξει χρήματα και σε επιχειρηματικές κινήσεις στα ράλλυ της NASCAR και έτσι έχει φτάσει την περιουσία του να ανέρχεται στα 860 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια δεν είναι ούτε ο σεΐχης ιδιοκτήτης της Σίτυ, ούτε ο Αμπράμοβιτς της Τσέλσκι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άξια γέλωτος η περιουσία του.

Ο Αμερικανός εκατομμυριούχος, παρά το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, εμφανίζεται συντηρητικός σε θέματα που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία των συλλόγων που κατέχει. Για παράδειγμα αρνείται να βγάλει την ομάδα του, Red Sox, από το παλιό και αντιεμπορικό γήπεδο Fenway Park, αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα νέο στάδιο, θα εκτοξεύσει τα έσοδα της ομάδας… Έτσι ίσως και να καλύψει το πάθος των οπαδών της Λίβερπουλ που δε θέλουν να φύγουν από το Anfield. Βέβαια, έχει αφήσει κι αιχμές για την αποπεράτωση του πλάνου για το χτίσιμο του νέου γηπέδου στο Στάνλεϋ Παρκ. Το λογικό είναι πως στοχεύει σε έσοδα από τις εταιρείες του και της διαφημίσεις των μέσω του νέου σταδίο το οποίο θα έχει περίπου 60.000 θέσεις και ένα καλά οργανωμένο μουσείο και τη νέα κερκίδα που υποσχέθηκαν στο KOP. Μη σας φαίνεται παράξενο, αλλά η ομάδα δεν έχει και τα τρελά έσοδα τα τελευταία χρόνια που έχει εξαφανιστεί από το Ευρωπαϊκό όνειρο μετά το 2005 και το 2007…

Πιο συγκεκριμένα να πούμε πως από το δημοσίευμα της σελίδας της ομάδας [www.liverpoolfc.tv] αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Μάρτιν Μπρότον, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της New England Sports Ventures (NESV), η οποία υπερκάλυπτε τα κριτήρια που είχαμε για το νέο αγοραστή. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν νοοτροπία νικητή και το έχουν αποδείξει στην ομάδα των Red Sox. Συναντηθήκαμε πολλές φορές μαζί τους στη Βοστώνη, στο Λονδίνο και στο Λίβερπουλ τις προηγούμενες εβδομάδες και έμεινα εντυπωσιασμένος από τα όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής αλλά και από το όραμά τους για την ομάδα. Να δηλωθεί επίσης πως το πλάνο τους είναι μεγαλύτερο από εκείνο που υποσχέθηκαν οι πρώην Αμερικανοί ιδιοκτήτες Χικς και Ζιλέτ καθώς σε καμία περίπτωση δε θα χρεώσουν την ομάδα με νέες εταιρείες που έφεραν την ομάδα στο χείλος της καταστροφής με χρέος που ξεπερνά τα 340 εκατομμύρια λίρες. Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος, Τζορτζ Χένρι, είπε πως ένας από τους στόχους του είναι η κάλυψη του χρέους πριν προβούν σε μέτρα οι τράπεζες-δανειστές της ομάδας και τιμωρηθούν μέχρι και με μείωση βαθμών όπως συνέβη στη Λιντς το 2004 και στην Πόρτσμουθ το 2009.

Το μόνο που μένει για να γίνει η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών είναι η επικύρωση από την ομοσπονδία της Premier League καθώς υπήρξε πρόβλημα στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05/10/2010 λόγω της επιμονής των πρώην προέδρων Ζιλέτ και Χικς να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της αγοράς.

Παράλληλα, πέρα από τα θέματα της διοίκησης του συλλόγου, με την αλλαγή ιδιοκτήτη ίσως στο κόκκινο λιμάνι να δούμε έναν νέο προπονητή. Δεν είναι νέος όσον αφορά την ιστορία του στο σύλλογο, αλλά θα γίνει πρώτη φορά προπονητής του αγαπημένου του συλλόγου, μετά από την πικρία που τον πότισαν οι Αμερικανοί πρώην πρόεδροι να λάβει τις τύχες της ομάδας το καλοκαίρι.

Το δικό μου σχόλιο όσον αφορά την κίνηση αλλαγής καθεστώτος ιδιοκτησίας είναι πως ευχαριστώ επιτέλους έναν Αμερικανό που έχει όραμα και φήμες λένε πως θέλει να δαπανήσει μέχρι και 200 εκατομμύρια ευρώ σε μικτά για το σύλλογο. Για την αλλαγή του “αφεντικού στον πάγκο” θα πω ότι επιτέλους έχουμε ξανά προπονητή που αγαπάει το σύλλογο και όχι τη δόξα. Αυτό ίσως είναι που χρειάζονται οι παίχτες για κίνητρο να μπορούν να παίξουν…

Scousers της Ελλάδας ίσως να μπορούμε να χαμογελάσουμε ξανά…