Δεν είμαι από αυτούς που παίζουν στοίχημα συνέχεια αλλά μια στο τόσο κοιτάω για ευκαιρίες, διαβάζω και τα προγνωστικά για στοίχημα που και που και όλο και κάτι καταφέρνω.

Θα μπορούσε όμως το Football Manager να βοηθήσει στο να κάνουμε κάτι τέτοιο;

Πληροφορίες για ομάδες

Δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι με τόσο λεπτομέρεια όση το Football Manager. Τόσο το FIFA όσο και το PES δεν μπορούν καν να συγκριθούν με το FM όταν μιλάμε για πληροφορία.

Συνεπώς, πριν παίξει κανείς, θα μπορούσε να πάρει πληροφορίες για τους αντιπάλους από το παιχνίδι. Συγκεκριμένα η οθόνη με τις πληροφορίες της ομάδας (Club info) μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Football Manager 2020

Τα βασικά που μπορείτε να βρείτε στην οθόνη αυτή είναι τι έκανε η κάθε ομάδα στο παρελθόν στο πρωτάθλημα, τι τίτλους έχει κατακτήσει, προπονητές, παίκτες κλπ.

Πληροφορίες για παίκτες

Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι που μπορεί το FM να μας προσφέρει καθώς εκεί η πληροφορία είναι εκτενής. Και αυτό γιατί η βάση του FM περιέχει περισσότερους από 600.000 ποδοσφαιριστές παγκοσμίως οι οποίοι έχουν γίνει σκάουτ από 1500 επαγγελματίες σκάουτερς που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί του παιχνιδιού.

Σύγκριση μεταξύ δύο παικτών

Προβλέψεις

Είναι γνωστό οτι το FM χρησιμοποιείται για scouting, ωστόσο είναι λιγότερο γνωστό το οτι χρησιμοποιείται για προβλέψεις αγώνων. Υπάρχει άνθρωπος (δείτε εδώ το κανάλι του στο Youtube) ο οποίος έτρεξε εξομοίωση του Μουντιάλ 2018 στο FM και προέβλεψε σωστά οτι η Γαλλία θα σηκώσει το κύπελλο αλλά και οτι ο Χάρι Κέιν θα βγει πρώτος σκόρερ(!!!) για να μην αναφέρουμε και το οτι ο συγκεκριμένος παίκτης θα έβαζε τα περισσότερα γκολ του με αντίπαλο τον Παναμά.

Εξομοίωση

Πως όμως να τρέξετε σωστά μια τέτοια εξομοίωση; Απλό, αρκεί το περιβάλλον της προσομοίωσης να είναι το ίδιο:

  • Ορίστε τους προπονητές δύο ομάδων ώστε να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους πραγματικούς
  • Φτιάξτε τις 11άδες των δύο ομάδων με τους ίδιους παίκτες
  • Τρέξτε την εξομοίωση πολλές φορές (πάνω από 20-30 σίγουρα και καλό θα είναι ακόμα και 100!)

Όσο περισσότερες φορές την τρέξετε, τόσο πιο κοντά θα έρθετε στην πραγματικότητα. Κατόπιν, παίρνετε τα αποτελέσματα και δοκιμάζετε την τύχη σας σε μια από τις στοιχηματικές εταιρίες που υπάρχουν διαθέσιμες.