Η ιστορία της κοινότητας όπως γράφτηκε από το mimis13

Εγώ δεν ήμουν από την αρχή στην κοινότητα και δεν ξέρω για πριν το Μάρτιο του 2008 που γράφτηκα τι έχει προηγηθεί. Μπορώ όμως να σας πω αντικειμενικά όλη την ιστορία από τα μάτια μου από τη μέρα που γράφτηκα μέχρι σήμερα.

Το Μάρτιο του 2008 άλλαξα σύνδεση στο ίντερνετ κι έγινα πιο γρήγορος. Κατέβαζα πιο γρήγορα, επικοινωνούσα πιο γρήγορα, μέχρι και facebook είχα φτιάξει και είχα 44 φίλους μέσα σε 6 μήνες. Πάντα προσθέτω μόνο όσους ξέρω. Μια μέρα λοιπόν απεφάσισα να γραφτώ σε ένα site για το μάνατζερ. Πρώτο ανακάλυψα το fmgreece που μπορώ να πω στην αρχή ήταν όλα καλά μέχρι που άρχισε να πέφτει μεγάλη λογοκρισία και κριτική σε όλες τις απόψεις: «μην πεις αυτό», «μην πεις εκείνο» και «τι είναι αυτά που λες». Παράλληλα με διαφορά λίγων ημερών είχα γραφτεί και στη δική μας κοινότητα. Η οποία ήταν λιγότερο αυστηρή, σχετικά άσημη, αλλά η διάθεση για επικοινωνία πιο μεγάλη. Λόγω δουλειάς την ψιλοπαράτησα όμως, γιατί ήθελα στον ελεύθερο χρόνο μου να παίζω περισσότερο το παιχνίδι παρά να μιλάω γι αυτό.

Μια μέρα έλεγξα τα email μου και είδα ένα e-mail από το site το οποίο με καλούσε να συμμετάσχω σε on-line Management… έσπευσα να δηλώσω συμμετοχή. Εκεί απέκτησα τον πρώτο μου φίλο και παλιό Mod τον TDC. Μου έμαθε κάποια πράγματα για την κοινότητα, τα on line παιχνίδια, αλλά μετά καλώς ή κακώς εξαφανίστηκε.

Κάποια φάση έγινα πιο δραστήριος στο site. Γνώρισα τον Madrilenos κι έμαθα ότι του ανήκει η κοινότητα και γνώρισα τον Croc καπάκι που έκανε την ιδέα του Madri μορφή και αρχίσαμε να μιλάμε γενικά και αόριστα. Τα παιδιά δεν έπαιζαν όσο εγώ το παιχνίδι αλλά αγαπούσαν την κοινότητα και ήταν εμφανές από την ημερήσια διάθεσή τους για συμμετοχή, συζήτηση και ξεψάχνισμα του παιχνιδιού. Με τον καιρό γνώρισα τον Shagrathi ο οποίος ήταν Αμερικανοέλληνας Ποντιακής καταγωγής, αλλά είχε περισσότερη Αμερικανιά στο αίμα του που έφερε εγωισμό και ναρκισσισμό τον οποίο μου μετέδωσε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να καταλάβω το ρόλο μου πολύ αργότερα.

Δημιουργώντας φιλίες γνώρισα τον kevaggel, τον takispower, Ignacio_Scocco, Invader, maschalis, iraklakias, samigos, mitsos989, jasonas21, evris, damage13, Billias, ierolixitisG1, bubble80, thrylos77, giox105, jake13…

Είχαμε κάνει μια ωραία ομάδα και ήταν αρκετά ενεργοί οι περισσότεροι. Εγώ ήμουν ιδιαίτερα πιο ενεργός αργότερα, καθώς το πάθος μου για το παιχνίδι και το site παράλληλα με τον ελεύθερο χρόνο μου, που μου επέτρεπε να ασχολούμαι περισσότερο με ανέβασαν σα μέλος. Άνοιγα καινούρια θέματα, βοηθούσα σε τακτικές, κολλήματα του παιχνιδιού, έλεγα την άποψή μου για την προσέγγιση κάθε αγώνα ξεχωριστά και πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι παίχτες μεγαλύτερης ηλικίας στο παιχνίδι κ.α.

Αυτό έκανε αρκετούς να ζηλέψουν και να σπαμμάρουν ανελέητα σε κάθε μου νέο θέμα και να με κράζουν πολύ άσχημα. Τσακώθηκα με αρκετούς μπορώ να πω και οι περισσότεροι αποχώρησαν ή τους αποχώρησαν οι Mod. Μετά από 4 μήνες από την εγγραφή μου με 400 ποστ μόλις, αναχωρεί ο TDC κι αναλαμβάνω εγώ καθήκοντα Μod υπό τις οδηγίες του Kevaggel που ήταν ήδη Μod τότε και του Shagrathi. Με τις οδηγίες του Shagrathi έγινα πολύ badass, όπως λέμε σήμερα και τιμωρούσα ανελέητα με kick ημερών, μηνών και 20%-30% warn…

Μόλις συνειδητοποίησα ότι γίνομαι το γουρούνι που ποτέ δεν ήθελα να γίνω σταμάτησα να δίνω warn, αναίρεσα όσα είχα κάνει και έστειλα σε όλους προσωπικό μήνυμα να τους πω ότι αναιρέθηκαν λόγω επανεκτίμησης του μεγέθους «παρανομίας». Ο Shagrathi όμως μετά από τη δική μου παρότρυνση, όχι απλά δεν άλλαξε, αλλά έγινε τρεις φορές χειρότερος με συνέπεια να ζητήσω από τους Madrilenos & Croc να σκεφτούν το μέλλον της κοινότητας. Σε κάποια φάση τα πράγματα ηρέμησαν, απομακρύνθηκε από Mod, αλλά επανήλθε σαν badass μέλος κι άρχισε να βρίζει άπαντες. Τη θέση του πήρε ο jake13, μια θέση που ποτέ δεν εκτίμησε. Ήμαστε πολύ φίλοι με τον jake13, αλλά η προσωπική του φιλοδοξία τον κατέστρεψε κι έφυγε από την κοινότητα για να γίνει κάτι μεγαλύτερο από μια τρύπα στο νερό. Δεν εκτίμησε ποτέ το δάσκαλό του kevaggel ούτε εμένα που του εμπιστεύθηκα τη θέση.

Παράλληλα με αυτό το γεγονός ο Madrilenos είχε κάποια προσωπικά ζητήματα να ξεχωρίσει, ελάχιστο χρόνο και κάπου ζήτησε να του αφαιρεθεί ο τίτλος Αdmin για να μπορεί να χαλαρώσει.

Εκεί πάτησα το πόδι μου και είπα επί λέξη στον Croc: «κάνε με admin, νομίζω ήρθε η σειρά μου να αναλάβω τα ινία» και για πλάκα του προσέθεσα «έχω όραμα» γελώντας ο Croc μου είπε: «ωχ, κανόνισε να ξεφτιλιστούμε». Με έκανε αμέσως Αdmin και πρώτη μου δουλειά ήταν να διαγράψω τον Shagrathi που είχε απλά μπανάρει ο Madrilenos.

Μία νέα εποχή ξεκινούσε το Μάιο του 2009 και ήταν η εποχή που ανέλαβα εγώ admin. Οργάνωσα όλες τις ομάδες που βλέπετε σήμερα, οργάνωσα την κοινότητα, βοήθησα στην αρθρογραφία, αλλά κάτι έλειπε. Ένας βοηθός, ένα άτομο με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά χωρίς να είναι Μod ή Αdmin. Ο Croc είχε τη δουλειά του να ασχοληθεί και λίγο χρόνο κι έμεινα μόνος μου. Όλα τα άτομα που ανέφερα στην πάνω λίστα ήταν χαμένα και μην έχοντας λύση – στην επανένωση μου με τον καλύτερο μου φίλο μέχρι και σήμερα που γράφω αυτά τα λόγια stelios13 που μεγαλώσαμε σχετικά μαζί και είμαστε από το ίδιο χωριό -του ζήτησα να γραφτεί. Στην αρχή τον πίεζα πολύ να ασχοληθεί, αλλά δεν είχε τη δική μου όρεξη μέχρι που ξεμπούκωσε και πήρε μπροστά.

Παράλληλα ένας ακόμα με φρέσκες ιδέες και πολλές συμβουλές ήταν ο thrylos77… Είχα νευριάσει τόσο πολύ που εξαφανίστηκαν όλα τα παλιά μέλη που αναγκάστηκα να στείλω σε κανά δυο που εμπιστευόμουν μηνύματα. Ο kevaggel χαμένος με τη δουλειά του, ο thrylos77 είχε προσωπικά ζητήματα, αλλά για καλή μου τύχη με το ποστάρισμα και με τη συμμετοχή κούτσα κούτσα ξαναβρήκε τη διάθεσή του. Είχα δύο άτομα γι αρχή παρέα. Στα καπάκια πετάχτηκε ο bubble80 και ξεκινήσαμε την ομάδα γραφικών.

Σε όλα τα ζητήματα είχα βρει υποστηρικτή τον pr0 ο οποίος βρισκόταν πάντα και παντού σε όλα τα subfora να συμμετέχει να μας λέει τη γνώμη του να κάνει πλάκα και γενικά να είναι δυναμικός. Δεν άργησε η ώρα να τον κάνω Μod μαζί με τους panagiotisk και DGiannisD7.

Οι μέρες κυλούσαν ομαλά και το site σιγά σιγά ανέβαινε, αποκτούσε νέα μέλη, εκσυγχρονίστηκαν όλοι οι διαγωνισμοί και το GOTM χάρισε πραγματικά δώρα στους νικητές. Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τον patrokloscy που συνεισέφερε τα μέγιστα σε μια δύσκολη περίοδο. Η συμμετοχή σε όλα τα θέματα από πολλά παιδιά αυξήθηκε και αρκετοί έφτασαν τον τριψήφιο και τετραψήφιο αριθμό των δημοσιεύσεων.

Έτσι γρήγορα αποφασίστηκε η αναβάθμιση της κοινότητας και η αλλαγή της σε κάτι καινούριο και πιο προσιτό. Εγώ με το stelios13 αναδιοργανώσαμε την κατανομή της θεματολογίας της κοινότητας, φτιάξαμε και αναδιατάξαμε subfora και ξεκινήσαμε δυναμικά την αρθρογραφία. Το κέντρο του ενδιαφέροντος που ήταν το παιχνίδι αναβαθμιζόταν ολοένα και περισσότερο από τη μαμά εταιρεία Sports Interactive & Sega και πολλά ήταν τα προβλήματα στην εμπειρία παίζοντας κι αυτό ήταν καλό για μια ανερχόμενη κοινότητα σαν κι εμάς. Πολλές εγγραφές πολύ γρήγορα.

Αυτές οι εγγραφές μας ανάγκασαν στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση. Βλέπετε όταν είχα πει στον Croc ότι ήρθε η ώρα μου κι ότι είχα όραμα ήταν τότε που έβλεπα την κοινότητα σαν μια κάμπια…

Νέα πλατφόρμα, αναβάθμιση, καλύτερη ποιότητα, περισσότερη θεματολογία, καλύτερο portal, νέο κέντρο λήψεων και νέα διάθεση. Φρέσκα πρόσωπα, νέο παιχνίδι και μια δυνατή ομάδα γραφικών.

Η νέα σαιζόν του 2009-2010 ήταν η καλύτερη για εμάς αφού ξεκαθαρίσαμε άκυρα email και παλιές εγγραφές κατά 10.000 περίπου μέλη και πέσαμε κοντά στα 5.500 μέλη. Σήμερα έχουμε φτάσει περήφανα 10.000 μέλη με έγκυρες εγγραφές και έγκυρα ισχύοντα email.

Εγώ προσωπικά γι άλλη μία φορά υπερέβαλα εαυτόν. Δημιούργησα τρία skin για το παιχνίδι και μαζί με την ομάδα γραφικών και την αστείρευτη διάθεση του tasos δημιουργήσαμε το πρώτο ολοκληρωμένο European Facepack της κοινότητας με ομάδες που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σήμερα (Σημ.Συντ.: 11/07/2011) έχουμε στις τάξεις μας ένα φοβερό megapack που θα βρείτε το χειμώνα και πέντε νέα skin.

Με την αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς επήλθε και αναδιοργάνωση στα staff. Άλλαξαν οι mod και προστέθηκαν οι tasos, stelios13, donkihotis456 και έγινε αρχηγός ο pr0. Με τις εγγραφές ήρθαν νέα άτομα στην κοινότητα, οι απαιτήσεις αυξήθηξαν οι θεματολογία αυξήθηκε, η κίνηση αυξήθηκε και η κοινότητα μεγάλωσε. Σήμερα (Σημ.Συντ.: 11/07/2011) τα staff είναι οι Αdmin: Madrilenos, Croc, Mimis13, Pr0 & Stelios13, oι Mod: AntJPGR & thrylos77…

Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι κόπος της προσωπικής δουλειάς εκ των όλων σημερινών Αdmin και των πέντε μας, ζωή να ‘χουμε, αλλά και των μελών μας που υποστήριξαν την κοινότητα.

Άξια αναφοράς μέλη:

Madrilenos: η ιδέα της κοινότητας, η μορφή, το ταλέντο. Ο Μέγας χορηγός και ιδιοκτήτης.

Croc: η υλοποίηση της ιδέας για την κοινότητα, η ανάπτυξη των εφαρμογών και της κοινότητας και η σκληρή δουλειά για ένα άριστο αποτέλεσμα. Ο δεύτερος χορηγός και συνιδιοκτήτης.

Pr0: έχει κάνει το posting τέχνη και κρατά πάντα ένα επίπεδο στην κοινότητα. Κάθε χρόνο φτιάχνει τη βάση δεδομένων για το καλοκαίρι και αναδιοργάνωσε όλα τα post στη μεταφορά μας στη νέα πλατφόρμα. Παράλληλα έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς του site.

Stelios13: έχει γνώσεις τακτικών και ξέρει άψογα να τοποθετεί και να δίνει ρόλους στους παίχτες του. Παράλληλα έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς του site.

AntJPGR: έχει γνώσεις περί Linux, του αρέσει το LLM και βοηθάει πολύ με τις γνώσεις του στο παιχνίδι.

Thrylos77: άριστες γνώσεις LLM, βοήθεια στα γραφικά και βρίσκεται κοντά στο να γίνει ο δεύτερος που κερδίζει τον τίτλο του μάνατζερ της χρονιάς (Σημ.Συντ.:11/07/2011).

Kevaggel: άριστες γνώσεις γραφικών, τακτικών, ρόλων και γενικά παίζει στα δάχτυλα το παιχνίδι.

Tasos: αρχηγός της ομάδας γραφικών, ουδέν σχόλιον πέραν ότι ξέρει τη δουλειά του άριστα. Τυπικός Mod.

Εll-Greco: το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Νικητής όλων των διαγωνισμών του παιχνιδιού μέχρι και σήμερα. Ο θεός να του κάψει τον υπολογιστή να δούμε άσπρη μέρα.

DGiannisD7: ένα από τα πουλαίν μου που εξελίχθηκε σε ορεξάτο manager και μεγάλο βοηθό στα γραφικά. Εκφραστικά σωστός δημοσιογράφος.

Donkihotis456: ευχαριστούμε για τη δουλειά που έχει ρίξει σαν mod και σαν μάνατζερ για το site. Είναι κοντά σε όλες τις μεγάλες στιγμές. Του αξίζει ένα GOTM, θα το πάρει ποτέ άραγε;

Pippo7: σωστός mod με καλές τοποθετήσεις.

Andreastheofanous: o αρχηγός της ομάδας scout. Ο καλύτερος κυνηγός ταλέντων μας.

PatroklosCy: το όνομα του αναγράφεται όπου αναγράφεται το Goal of The Month σαν διοργάνωση. Καλός μάνατζερ με φώτα για περισσότερα.

Pixti2002: κάθε χρόνο ένας μόνο ξέρει να φτιάχνει τη βάση δεδομένων για τις χαμηλότερες κατηγορίες της Ελλάδας. Και τον ευχαριστούμε γι αυτό.

Styltsos: ο μάνατζερ της χρονιάς για το 2010.